دستگاه جوش دو ولوم یکی از جدیدترین و البته پرکاربردترین ابزارهای برقی در حوزه جوشکاری است . در این دستگاه شما با فناوری بسیار پیشرفتهای رو به رو هستید که کار با اینورتر دو ولوم را بسیار راحتتر از دستگاههای سنتی کرده است. دستگاههای جوش کاری سنتی دارای ترانسفورماتورهای آلومینیومی و یا مسی هستند که وزن دستگاه را دو چندان کردهاند.
کار با اینورتر دو ولوم به دلیل وزن بسیار کم آن و ابعاد استاندارد و مناسبی که دارد باعث شده است بسیار راحتتر انجام شود. علاوه بر این موضوع ویژگیهای بی نظیر این دستگاه قابلیت حمل دستگاه را نیز بسیار آسانتر کردهاند و کاربرد به راحتی میتواند دستگاه را همانند کیف دستی سبک حمل کند. دستگاه اینورتر دو ولوم با قابلیتهای بی نظیر اعم از استعمال برق بسیار کم، عدم نیاز به تجهیزات خاص و کار با برق 220 ولت خانگی باعث شده است که بسیاری از افراد به سراغ این دستگاه بروند.
نحوه کار با دستگاه جوش دو ولوم
کار با اینورتر دو ولوم دارای اجزا و قطعات بسیار متنوعی هستند. اما به صورت کلی ظاهر این دستگاه دارای چند بخش کلی میباشد که عبارتاند از صفحه نمایش، ولومها و DCRP مثبت و منفی. شما برای کار با اینورتر دو ولوم نیازمند هستید تا هر یک از این بخشها را به خوبی بشناسید.
- صفحه نمایش دیجیتال
این قسمت از دستگاه مانند دیگر قسمتها با رسیدن برق به دستگاه روشن خواهد شد. وظیفه اصلی صفحه نمایش در اینورتر دو ولوم تنظیم مقدار آمپر برای جوشکاری میباشد.
شما میتوانید به راحتی به صورت دستی ولوم مورد نیاز خود را تنظیم کنید. برای این کار تنها کافی است بعد از اتصال دستگاه به برق و روشن شدن آن ولوم و مقدار آمپر مورد نیاز را بر روی صفحه نمایش تنظیم کنید.
- ولومها
همان طور که میتوان از نام اینورتر دو ولوم تشخصی داد، این دستگاه دارای دو ولوم تنظیم جریان آمپر و آرک فورس میباشد. این دستگاه دارای آمپری در بازه بین 200 الی 220 میباشد که شما میتوانید با توجه به نیاز خود آن را تنظیم کنید. به این نکته توجه داشته باشید آرک فورس برای تنظیم میزان قوس جوشکاری مورد استفاده قرار میگیرد.
شما با تنظیم آرک فورس میتوانید فاصله بین شروع کار در نوک الکترود و قطعه کار را کنترل کنید. این کلید یکی از بهترین گزینهها برای افرادی است که در جوشکاری مبتدی هستند. در صورتی که شما قصد جوشکاری در قطعات ضخیم را داشته باشید تنها کافی است میزان ولوم آرک فورس را افزایش دهید تا قدرت قوس جوشکاری نیز افزایش داشته باشد.
استفاده از آرک فورس در اینورتر دو ولوم مزیتهای بی شماری اعم از بهبود کیفیت جوشکاری، افزایش قدت و کنترل قوس جوش، جلوگیری از چسبندگی الکترودها و کاهش مدت زمان جوشکاری را به دنبال دارد.
- دی سی ار پی
برای کار با اینورتر دو ولوم شما باید تمامی قطعات آن را شناسایی کنید تا بتوانید به خوبی با دستگاه عملیات جوشکاری را انجام دهید. سوکتهایی که بر روی دستگاه مشاهده میکنید در حقیقت محل اتصال کابلهای انبر اتصال و اتصال بدنه میباشد. برای اتصال کابل تنها کافی است زائدهای که بر روی کابل قرار گرفته را با فرو رفتگی درون سوکت چفت کنید و کمی به سمت راست بچرخانید! به این نکته توجه داشته باشید این قسمت دارای قطب منفی و مثبت میباشد که اتصال کابل به هر یک از این قطبها در کارایی و عملکرد دستگاه تأثیر مستقیم خواهد داشت.
برای جوشکاری ورقهای نازک باید حرارت دستگاه را کم کنید و انبر جوشکاری را به قطب مثبت دستگاه متصل کنید و اتصال بدنه را نیز به قطب منفی وصل کنید، شما با انتقال دو سوم گرما به نوک الکترود میتوانید جوشکاری حرفهای داشته باشید. لازم به ذکر است برای جوشکاری ورقهای ضخیمتر باید این عملیات را برعکس انجام دهید.
آموزش تنظیم ولومهای اینورتر جوشکاری دو ولوم
برای کار با اینورتر دو ولوم باید با ولومهای موجود در این دستگاه آشنایی داشته باشید تا بتوانید به خوبی آن را تنظیم کنید تا جوشکاری باکیفیت و مناسبی داشته باشید. ولوم آرک فورس و یا قدرت قوس الکتریکی یکی از ولومهای اصلی این دستگاه به شمار میرود. از این ولوم برای کنترل نفوذ جوش در قطعات فلزی مورد استفاده قرار میگیرد.
با استفاده از این ولوم کاربر میتواند جوشکاری با جریان بالا را داشته باشد. علاوه بر این موضوع این ولوم میزان عمق جوش را نیز کنترل خواهد کرد تا از بروز سوراخ بر روی قطعات جلوگیری کند. نحوه کار با ولوم آرک فورس بسیار راحت است.
نحوه کار تکنولوژی arc force در اینورتر دو ولوم:
این ولوم در دستگاه اینورتر دو ولوم با نوع ثابت جریان جوشکاری را انجام میدهد. به عنوان مثال در صورتی که جریان آمپر 100 باشد، تغییرات جریان در طول جوشکاری با کوتاه یا بلند شدن طول قوس به دست خواهد آمد. به زبان سادهتر در صورتی که طول قوس جوشکاری بلندتر باشد میزان ولتاژ مورد نیاز نیز افزایش خواهد داشت و در صورتی که طول قوس جوش کوتاه در نظر گرفته شد ولتاژ کمتری نیاز خواهد بود. برخی از اصلیترین مزیتهای استفاده از فناوری آرک فورس در این دستگاه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کوتاهتر شدن زمان جوشکاری برای هر نوع فلز و یا ورق
- حفظ قوس الکتریکی مناسب
- بالا بردن قدرت جوش در هنگام جوشکاری
- بالا رفتن کیفیت کار
- حذف هزینههای اضافه اعم از خرید تجهیزات خاص
- سوراخ نشدن قطعات در هنگام جوشکاری
- نچسبیدن الکترودها به حوضچه مذاب
نکات مهم هنگام کار با دستگاه جوش دو ولوم
برای آن که شما بتوانید جوشکاری بی نقص و در کیفیت بالا را با دستگاه اینورتر دو ولوم داشته باشید باید نکات متنوعی را در نظر داشته باشید. نکات مهم هنگام کار با اینورتر دو ولوم به شرح زیر میباشد:
- در هنگام کار با اینورتر دو ولوم حتماً از ماسک، عینک و کفش مخصوص جوشکاری استفاده کنید
- از لباس و دستکش مخصوص ضد حریق استفاده کنید تا ایمنی خود را تضمین کنید
- بهتر است از این دستگاه در محیطی استفاده شود که تهویه مناسبی در آن وجود داشته باشد
- قبل از شروع کار با اینورتر دو ولوم حتماً از صحیح بودن اتصالات اطمینان حاصل کنید
- تنظیم ولوم را جدی بگیرید تا جوشکاری باکیفیت و تمیزی داشته باشید
یکی از بهترین دستگاههای جوشکاری میتوان به اینورتر دو ولوم اشاره کرد که دارای قابلیت بی نظیر تنظیم ولوم میباشد. شما برای ایمنی، افزایش سرعت کار و کیفیت جوشکاری باید از قابلیتها و کلیدهایی که بر روی صفحه نمایش دستگاه وجود دارد استفاده کنید. برای استفاده از این قابلیتها نیازمند به آموزش کار با اینورتر دو ولوم خواهید بود. همچنین شما میتوانید انواع ابزار برقی را در سایت مستر تولز جست و جو کنید و از آن ها دیدن کنید.