برای شروع فرایند جوشکاری سیار ابتداییترین قدم فراهم کردن وسایل جوشکاری مانند اینورتر جوشکاری میباشد. این وسایل شامل ابزارهای متنوعی است که به فرایند جوشکاری در محل کمک شایانی میکنند، علاوه بر ابزارهای مورد نیاز تجهیزات ایمنی نیز در این وسایل حرف اول را میزنند. در ادامه قصد داریم لیست مهمترین و اصلیترین وسایل جوشکاری سیار را برای شما بیان کنیم.
جوشکاری سیار به چه وسایلی نیاز دارد؟
یکی از اصلیتری وسایل جوشکاری سیار میتوان به مادهای به نام پرکننده اشاره کرد؛ در حقیقت این ابزار در جهت شکل گیری پیوند بسیار قوی در فلزات پایه تأثیر مستقیم خواهد داشت. از دیگر وسایل جوشکاری سیار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ماسک جوشکاری (کلاه جوشکاری)
داشتن ماسک جوشکاری برای تمامی جوشکاریها اعم از جوشکاری سیار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میباشد. به این نکته توجه داشته باشید تمامی کلاههای ایمنی در این راه کیفیت یکسانی نخواهند داشت. توصیه میشود از ماسکهای تیره کننده خودکار در این راه استفاده کنید، این ماسکها به شما این امکان را میدهند که قبل از شروع فرایند جوشکاری سیار به راحتی قطعات مورد نظر را مشاهده کنید و درصد خطا را به کمترین حد ممکن برسانید.
- عینک ایمنی
وسایل جوشکاری سیار بسیار متنوع هستند؛ ای دیگر وسایل مهم جوشکاری سیار داشتن عینک ایمنی میباشد! به هیچ عنوان بدون داشتن عینک ایمنی به سراغ فرایند جوشکاری نروید.
- آهنربای جوشکاری
از جمله وسایل جوشکاری سیار و البته بسیار ساده در این راه میتوان به آهنربای جوشکاری اشاره کرد. با استفاده از این آهنربا کاربر میتواند قطعات را در جای خود نگه دارند. شما میتوانید این آهنرباها را در اندازههای متنوع با توجه به پروژه جوشکاری خود از بزرگ تا کوچک خریداری کنید.
- گونیای جوشکاری
از این ابزار جوشکار برای اندازه گیری زاویهها استفاده میکند تا بتواند برش دقیقی برای فلزات در هنگام جوشکاری داشته باشد. این ابزار دیگر یکی از الزامت وسایل جوشکاری سیار به شمار میرود.
- مشعل جوشکاری
از دیگر وسایل ضروری در این راه داشتن مشعل جوشکاری میباشد. مشعل جوشکاری شعله گاز و اکسیژن را تنظیم میکند و میتواند احتراق را از دهانه خود با سرعت بالایی خارج کند. به این نکته توجه داشته باشید مشعل جوشکاری به دو دسته فشار ضعیف و یا انژکتوری تقسیم بندی شده است که کاربر با توجه به نیاز خود باید یکی از این دو را انتخاب کند.
- ضخامت سنج
برای اندازه گیری میزان ضخامت فلزات در هنگام جوشکاری از ابزاری به نام ضخامت سنج استفاده میشود. تخمین ضخامت فلزات با چشم بدون شک کار بسیار دشواری خواهد بود، از این رو استفاده از این ابزار به جوشکار کمک میکند که جوشکاری بهتری را در پیش داشته باشد.
- سوهان جوشکاری
در زمان اتمام پروژه جوشکاری سوهان جوشکاری از اصلیترین وسایل جوشکاری سیار به شمار میرود. در زمانی که جوشکاری قطعات فلزی را برش میدهد با زبری و برآمدگیهای متنوعی رو به رو میشود که باید آنها صیقل داده شوند، صیقل دادن و صاف کردن فلزات بعد از جوشکاری با استفاده از سوهان جوشکاری انجام میشود.
- گیرهها یا انبرهای جوشکاری
از دیگر وسایل جوشکاری سیار که باید در لیست خود جای دهید گیرهها و یا انبرهای جوشکاری هستند. در طول فرایند جوشکاری ممکن است برای نگه داشتن ثابت قطعات در جای خود نیازمند به چندین گیره باشید! این گیرهها به راحتی میتوانند قطعات متنوع را در جای خو محکم نگه دارند تا جوشکار راحتتر بتواند فرایند جوشکاری را پیش ببرد.
- دستکش جوشکاری
داشتن ابزارهای ایمنی برای جوشکاری سیار در وسایل جوشکاری سیار حرف اول را میزنند! در زمان جوشکاری بدون شک کاربرد نیازمند به دستکش جوشکاری خواهد بود. با در دست داشتن این دستکش به راحتی میتوان قطعات فلزی داغ را برای چند ثانیه بدون آن که احساس سوزش داشته باشید در دست نگه دارید.
معرفی مهمترین وسایل مورد نیاز برای جوشکاری سیار
- اسکنه یکی از مهمترین وسایل جوشکاری سیار
یکی از ابزارهایی که برای برداشتن جوشهای با کیفیت پایین و ایجاد فرورفتگی در سطح جوشکاری مورد استفاده قرار میگیرد، اسکنه میباشد. این ابزار معمولاً از جنس فولاد آلیاژ و یا فولاد کربن در نظر گرفته میشود. اسکنه هایی که از جنس فولاد کربن هستند دارای قیمت بسیار پایینتری هستند، اما دوام آنها نیز بسیار کمتر خواهد بود!
این در حالی است که اسکنه آلیاژ فولاد گرانتر اما در عین حال دوام بسیار بیشتری دارند و برای جوشکاریهایی که برای فلزات سختتر اعم از فولاد ضد زنگ مورد استفاده قرار میگیرد. به این نکته توجه داشته باشید اسکنه جوشکاری را شما میتوانید در انواع بسیار متنوعی با شکلیهای مختلف خریداری کنید.
- کلید سیلندر
از دیگر وسایل جوشکاری سیار میتوان به کلید سیلندر اشاره کرد، این ابزار برای باز و بسته کردن سوپاپ کپسول گاز در جوشکاری گازی سیار مورد استفاده قرار میگیرد. معمولاً این کلید از جنس فلز تولید میشود و دارای ظاهر دو شاخهای است؛ یکی از این شاخهها برای باز کردن سوپاپ بوده و دیگری برای بستن آن کاربرد دارد.
کلید سیلندر را در انواع بسیار مختلفی میتوانید خریداری کنید که هر یک از آنها برای نوع خاصی از کپسول گاز مناسب خواهند بود. به عنوان مثال کلید سیلندر کپسول آرگون با کلید سیلندر کپسول اکسیژن متفاوت طراحی شده است. هنگام خرید کلید سیلندر حتماً به نوع کپسول گاز خود دقت داشته باشید تا بهترین نوع را خریداری کنید.
- آسیاب زاویهای
از دیگر ابزارهای ضروری برای جوشکاری سیار استفاده از آسیاب زاویهای میباشد. این ابزار با استفاده از قطعاتی اعم از دیسکهای برشی متنوع میتواند تراش کاری، برش کاری، صیقل کاری و پرداخت فلزات را انجام دهد. یکی از اصلیترین و مهمترین کاربردهای این ابزار در جوشکاری برش و آماده سازی محل جوشکاری میباشد. برای جوشکاری دو قطعه فلزی جوشکار باید در مرحله اول محل جوش را به صورت شیار دار و یا پلیسه دار در آورد تا جوش بهتری بر روی فلزات صورت گیرد، این فرایند با آسیاب زاویهای صورت میگیرد.
از دیگر کاربردهای این ابزار تمیز کردن محل جوش میباشد؛ به این صورت که بعد از اتمام فرایند جوشکاری معمولاً بر روی محل جوش مواد اضافه باقی خواهد ماند. آسیاب زاویهای با استفاده از دیسکهای ساینده به راحتی میتواند مواد اضافه بر روی جوش را از بین ببرد و محل جوش را تمیز کند.
- فندک جرقه زن
با استفاده از فندکهای جرقه زن جوشکاری میتواند سر پیک جوشکاری خود را روشن کند. شما میتوانید این وسایل جوشکاری سیار را در انواع متنوعی از نظر وزن، اندازه، نوع سنگ جرقه زن و منبع تغذیه آن خریداری کنید. یکی از رایجترین نوع این ابزار فندک جرقه زن دستی میباشد.
فندکهای جرقه زن برقی با استفاده از انرژی الکتریکی جرقه مورد نیاز را فراهم خواهد کرد. به این نکته توجه داشته باشید این دسته از فندکها برای جوشکارهایی مناسب خواهد بود که جوشکاری خود را در محیطهایی انجام میدهند که استفاده از فندکهای دستی خطرناک تلقی میشوند، مانند محیطهایی که حاوی مواد قابل اشتعال میباشند.
- سوزن پاک کننده
از دیگر وسایل جوشکاری سیار میتوان به سوزن پاک کننده اشاره کرد. این ابزار وظیفه تمیز کردن و آماده سازی سطح فلزات قبل از جوشکاری را برعهده دارد. این سوزن از جنس فولاد و یا برنج ساخته شده است تا در برابر حرارت بالا از خود مقاومت نشان دهد؛ علاوه بر این موضوع سوزن پاک کننده جوشکاری دارای نوک بسیار تیز و برندهای دارد.
این ابزار را شما میتوانید در دو نوع دستی و اتوماتیک خریداری کنید. در نوع دستی این ابزار با جوشکار با استفاده از سوزن باید به آرامی و با دقت بسیار بالا سطح قطعات مورد نظر را تمیز کند. این در حالی است که در روش اتوماتیک، سوزن پاک کننده توسط دستگاه جوشکاری به صورت اتوماتیک حرکت کرده و سطح قطعات مورد نظر را به صورت کامل تمیز میکند. به این نکته توجه داشته باشید تمیز کردن سطح قطعات مورد نظر قبل از فرایند جوشکاری امری ضروری میباشد، زیرا باعث افزایش کیفیت جوش و کاهش ترک خوردگی قطعات میشود.
- الکترود جوشکاری
از دیگر وسایل جوشکاری سیار داشتن الکترود مناسب میباشد. این ابزار با استفاده از جریان الکتریکی موجود گرم شده و با ذوب شدن باعث ایجاد جوش در بین قطعات مورد نظر میشود. رایجترین الکترودهای جوشکاری میتوان به الکترود روکش دار، الکترود بدون روکش و الکترود پر کننده اشاره کرد. به این نکته توجه داشته باشید در هنگام خرید این ابزار دقت بالایی به خرج دهید تا کیفیت بالایی در فرایند جوشکاری داشته باشید. شما در هنگام انتخاب الکترود باید عوامل متعددی اعم از نوع فلز، شرایط محیطی و موقعیت جوشکاری خود را در نظر داشته باشید.
- مشعل یا تورچ جوشکاری
در نهایت مهمترین وسایل جوشکاری سیار تورچ و یا مشعل جوشکاری میباشد. این ابزار یکی از اصلیترین و بزرگترین نقش را در جوشکاری ایفا میکند. این ابزار وسیلهای مکانیکی به شمار میرود که با مخلوط کردن گازها میتوان شعلهای بسیار داغ را برای جوشکاری و یا بریدن قطعات فلزی ایجاد کند.
این وسیله به راحتی میتواند با ایجاد حرارت بسیار بالا سطوح متنوع فلزی را به راحتی به یکدیگر متصل کند؛ زیرا حرارت بسیار بالا تنها باعث ذوب شدن سطح دو فلز شده و در نتیجه متصل شدن آنها به یکدیگر را به دنبال دارد. بعد از اتمام فرایند جوشکاری سطح دو فلز حرارت خود را از دست میدهند و بعد از سفت و سخت شدن آنها به صورت دائمی به یکدیگر متصل شدهاند.
ویژگیهای جوشکاری در محل
- امکان خدمت رسانی در هر نقطه که کاربر در نظر دارد
- تنها مختص و محدود به یک مکان خاص نمیباشد
- دسترسی بالا و گسترده
- انعطاف پذیری در زمان و مکان
- سفارشی سازی
- راحتی و صرفه جویی در هزینه
- تنوع در جوشکاری سیار
جوشکاری سیار باید با توجه به نوع فلز مورد نظر صورت گیرد و قبل از انجام فرایند جوشکاری فلزات آماده سازی لازمه را داشته باشند. در صورت عدم آماده سازی فلزات ممکن است جوش با خرابی و مشکلات متنوعی رو به رو شود و افراد آسیبهای جدی ای را ببینند. علاوه بر این موضوع قبل از شروع فرایند جوشکاری سیار باید مواردی اعم از رنگ، زنگ بر روی فلزات و… را به صورت کامل برطرف کرد، این امر تنها باعث میشود که جوشهای ایجاد شده نفوذ بیشتری داشته باشند و یک جوش قویتر و پایدارتری صورت گیرد. تمامی این موارد نیازمند به وسایل جوشکاری سیار هستند که جوشکار سیار باید به همراه خود داشته باشد.
شما میتوانید سایر ابزار الات برقی و بادی خود را از سایت مستر تولز نهیه کنید.